Istrorijat kompanije

Istorijat preduzeća

Sve je počelo 1994. godine, kada porodica Ilić osniva malu zanatsku radnju za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih napitaka u naselju Nikola Tesla, opštini Niška Banja u Nišu.

U početku se proizvodio Klaker, Šumska jagoda, Cola, Orange i soda voda.
Tada je u Nišavskom okrugu radilo preko 260 konkurentnih radnji sličnih veličina. Jedini način da se napravi razlika bio je da se izaberu najbolje sirovine i stvaranje jedinstvenih ukusa.

Kombinacija vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivog ukusa radila je u praksi.

Ubrzo, Benni Klaker, Šumska jagoda, Cola, Orange i soda voda postali su omiljeno piće u Nišu i okolini.

Benni Plus d.o.o. danas

Logo sokova Beni, VItas, Best

Od početka rada politika kompanije se zasnivala na kvalitetu proizvoda i dobrim odnosima sa partnerima, što je doprinelo da se i pored jake konkurencije “Benni plus” održi kao uspešna kompanija na tržištu Srbije.Uspešno poslovanje je postignuto konstantnim radom na poboljšanju kvaliteta, instaliranjem savremene proizvodne opreme, nabavkom najkvalitetnijih sirovina i ispunjavanjem sve oštrijih zahteva sa aspekta bezbednosti proizvoda kao i zapošljavanjem visokoobrazovanih kadrova.

”Benni plus” raspolaže savremenom opremom za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih napitaka, sirupa i voćnih nektara, poseduje sopstveni vozni park, što omogućava efikasno snabdevanje kupaca.”Benni plus” poseduje građevinsko zemljište ukupne površine od 10.000m2 na jednoj lokaciji, na kojoj je smeštena upravna zgrada, kompletna proizvodnja, magacinski prostor gotovih proizvoda, magacinski prostor sirovina i repromaterijala, i parking prostor za vozni park. Stalna briga o kvalitetnom i po krajnjeg potrošača bezbednom proizvodu, opredelilo je rukovodstvo preduzeća da svoju politiku kvaliteta uskladi sa zahtevima standarda ISO 22000: 2018, i principima HACCP-a.

Stalna briga o ispunjenju zahteva kupaca je predmet svakodnevnih analiza i putokaz za dalji razvoj preduzeća.“Benni plus” je u 2009-oj godini plasirao na tržište novu robnu marku “Vitas”, to su negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića proizvedena od najkvalitetnijih sirovina: konzumnog kristal-šećera saharoze, glukozno-fruktoznog sirupa, voćnih baza i koncentrata, prirodnih i prirodno-identičnih aroma.U 2011-oj godini je plasirao novu robnu marku “the Best”, to su niskoenergetska gazirana i negazirana osvežavajuća bezalkoholna pića.

Naša vizija

Naša vizija je da dinamičnim promenama u društvu i poslovanju, kao i izazovima koje pred nas predstavlja budućnost:

  • Zadržimo konkurentnu prednost koja je bazirana na lojalnosti naših potrošača;
  • Osvojmo nova trzišta, pri čemu nam je osnovni motiv postizanje i održavanje visokog stepena satisfakcije, kako potrošača, tako i naših poslovnih partnera;
  • Sveprisutnost i dostupnost svih naših proizvoda na svakom mestu i u svakom trenutku u trgovačkom sektoru.

Naša misija

Pozitivno menjanje stvarnosti i dovođenje firme na nivo visoko organizovanih, tehonološki superiornih i profitno orijentisanih poslovnih sistema.
To ostvarujemo kroz:

  • Modernije strateško vođstvo;
  • Jačanje svih procesa u organizaciji;
  • Uspostavljanje veće odgovornosti u operativnom rukovođenju;
  • Perfekciju u programiranju kvalitetne i masovne tržišne prisutnosti.

Sve pomenuto radi ostvarivanja zadovoljstva zaposlenih u organizaciji, naših partnera i kupaca.

Transport

“BENNI PLUS” d.o.o. poseduje savremeni vozni park, što omogućava efikasno snabdevanje kupaca, sa vozilima raznih nosivosti, i to od 1 do 24 tone, pa zbog toga količina robe nije preduslov kako bi se ona odvezla do krajnjeg kupca i onda kada se ukaže potreba za vanrednom isporukom robe.

Isporuka je brza i sigurna na bilo kojoj lokaciji u Srbiji u roku od 24h do naših cenjenih kupaca.

Takođe posedujemo i putnička vozila koje koriste naši komercijalisti na terenu za obilazak poslovnih partnera kao i za prevoz manjih količina poručene robe.

Od osnivanja svakodnevno radimo na razvoju i unapređenju naših usluga i kvalitetu naših proizvoda. Fokusirani na potrebe našin kupaca, postali smo poželjan partner mnogim poslovnim partnerima.